SOL OCH GLÄDJE MED FÄRGER

Vi är två hemmamammor, Christine och Elinor med ett intresse för färgglada ekologiska tyger och barnkläder. Vi tillverkar våra produkter av ekologiska tyger, GOTS och Oeko-Tex märkta. Ni finner oss i Österbotten, Finland. På vår hemsida finner du tyger och UNIKA produkter i mindre skala, d.v.s. produkten finns troligen inte färdig i lager utan tillverkas i samband med beställning. Varje stuvbit tas tillvara och unika produkter tillverkas. Därför kan det finnas någon produkt i endast ett exemplar.
* Ekologiskt
* Finländsk arbetskraft
* Sömnadsgaranti
VAD ÄR EKOLOGISKT?
En bomullsodling som klassas som ekologisk använder inte bekämpningsmedel eller stressande gödningsmedel. Detta är bra både för naturen, bomullsarbetarna och textilarbetarna som syr kläderna. Giftiga kemikalier som kan finnas kvar i kläderna finns ej i och med att det är ekologiskt odlat. Vår kropp blir aldrig utsatt för dessa kemikalier, speciellt viktigt vid klädval åt barn, eftersom deras hud är extra känslig. Ekologiska kläder är några euron dyrare. Den ekologiska bomullen är starkare än vanligt odlad bomull, vilket gör den mera slitstark.
GOTS
Global Organic Textil Standard (GOTS) är en internationell märkning för kläder och textilier. För att ett tyg skall bli GOTS certifierat bör hela kedjan vara kontrollerat godkänd, d.v.s. ekologisk odlad bomull, plockning, spinning, beredning o.s.v. Allt detta med största möjliga hänsyn till miljön. Reglerna är mycket stränga vid användningen av kemikalier vid odling och beredning samt hårda sociala krav för arbetarna. Väljer du GOTS märkta tyger och kläder vet du att dessa tillverkats med hänsyn till miljö samt genom socialt ansvar i hela processen.
OEKO-TEX
Oeko-Tex är ett internationellt kontrollsystem som garanterar att tygerna och kläderna inte innehåller några skadliga ämnen som kan vara farliga för vår hud och hälsa. Oeko-Tex omfattar själva produktionsprocessen och efterbehandlingarna, men har inga krav på arbetarnas villkor eller att produkten tillverkats av ekologisk bomull. Oeko-Tex Standard 100 har sådana krav på sina produkter så du som konsument kan känna dig trygg. Oeko-Tex tillsammans med GOTS är en av de miljövänligaste märkningarna en produkt kan ha.
VILL DU BESTÄLLA?
Vänligen kontakta oss på epost för beställning; order@leenidesign.fi. Efter att en beställning gjorts får du en bekräftelse med kontonummer och slutsumma, vänligen betala denna snarast möjligt eftersom er beställning sändes genast den är klar och pengarna kommit in på kontot. Vid banköverföring tar det 1-3 dagar före pengarna ses på konto. Fraktpriset beror på produktens vikt och storlek och prissätts enligt postens taxa. Små beställningar sändes per brev för en billigare frakt och hämtar du produkterna från oss blir det fraktfritt. Vi eftersträvar att ha högst sju dagars leveranstid. Detta kan dock bli längre om tyget är slut i vårt lager, i sådana fall meddelar vi dej. Även andra beställningsjobb i form av en idé verkställs enligt bästa förmåga (mot en taxa på 20€/h) eller enligt överenskommelse.
SÖMNADSGARANTI
Alla våra produkter har sömnads garanti; om en söm brister eller andra tillverkningsfel upptäcks, vänligen ta kontakt genast för gratis reparation. Andra fel såsom missfärgningar pga feltvätt och fel som uppkommit vid felanvändning av produkten kan vi dock ej ersätta.
RETUR OCH REKLAMATION
Våra produkter har 14 dagars returrätt som endast gäller oanvända produkter. Beställningsprodukter och tyger har ingen returrätt, därför ber vi er kontrollera er beställning i samband med leverans.
En felaktig produkt har bytes- och returrätt, detta gäller också beställnings produkter. Vid reklamation vänligen meddela per epost orsaken och bifoga gärna bild. Den felaktiga produkten sändes tillbaka till oss. Enligt lagförändringen 13.6.2014 (http://www.finlex.fi/sv/laki/alkup/2013/20131211#Pidp1047040) står kunden för postkostnaden vid returnering. Färgnyanserna kan i vissa fall av fototekniska orsaker avvika litet från bilderna, detta är inte skäl för reklamation.